dimarts, 6 de maig del 2008

Algun material

Bé, arribada aquesta alçada de curs i tenint en compte la proximitat de les oposicions, no tinc temps ni per crear nou material ni per penjar cap novetat al bloc.

Us adjunto unes fotos d'algun del material que he fet al llarg del curs.



Un és un domino imatge-frase; el vaig fer a principis de curs per reforçar la lectura i la comprensió dels dos nens de CI que tinc (un 1r i un 2n). La veritat és que és un pèl llarg i se'ls feia pesat; ara ja el tenen més per mà.
També he aprofitat els dibuixos i les frases per als més petits (P5); els hi vaig posant el dibuix i les paraules de la frase desordenades dins d'un calaix perquè les ordenin. Em sembla que els va prou bé, malgrat que alguna potser és complicadeta! He pensat que així l'any que ve podran estar ja més familiaritzats amb el domino!




Aquesta altra foto és un joc de lletres. El taulell el vaig treure d'aquesta pàgina web amb dibuixos. Estava amb castellà i jo el vaig transformar al català. Cada casella té una lletra; ells tiren el dau, mouen la fitxa allà on els ha tocat i han d'escriure una paraula que comenci amb aquesta lletra.
Aquest joc el vaig fer molt a principi de curs bàsicament pel P5 que llavors encara feia bastants errors escrivint i confonia algun so-grafia. De totes maneres els encanta jugar-hi perquè fan competicions a veure qui troba més paraules o qui les escriu més llargues.

De cara l'any que ve (no a principi de curs però sí més endavant) segurament el repetiré pels P3 que vindran nous, però només amb totes les vocals; evidentment també obviant la part d'escriure-ho sols, sinó fer-ho a nivell oral i escriure junts les paraules. Aquells que tingueu o treballeu amb nens de P3, s'accepten propostes i consells ejjeje que vaig ben perduda!!




Aquest joc simplement l'he ampliat. A l'escola ja hi havia un tub de frases fet, però jo en vaig fer un altre per ampliar les possibilitats, sinó de seguida ja es coneixien les frases.
Com podreu imaginar han de fer concordar totes les paraules per aconseguir una frase amb sentit; així també veuen la separació de paraules.
Hi juguen també els nens de P5 i el que els agrada més és buscar les frases com amb menys lògica millor.
Els faig buscar i després escriure-la a la pauta i fer-ne un dibuix.

Bé... són cosetes que vas fent per poder muntar-t'ho i ajudar als altres, que sempre em sembla que els de CI els deixo més penjats pobres :(


Apa, comentaris i crítiques si us plaaaau!! jejeje que de cara opos i de cara a un nou curs tot és vàlid!

Records, ànims i petons a tots! El curs ja s'acaba...
Intentaré tornar a escriure alguna cosa de seguida que pugui!


PD: Si algú vol que li enviï el document amb el domino o les frases desordenades amb dibuix, m'ho dieu i cap problema. Encantada!





15 comentaris:

Núria ha dit...

Cat!!!!!!!!!!
Quan de temps, nena!!
És que anem super enfeinades, eh! Ja està bé! I després encara hem de sentir com ens critiquen, que si els mestres no fem res, que si tres mesos de vacances a l'estiu... casumtot!!

Jo amb les Opos vaig fent, després de la òstia de l'any passat no és que estigui molt animada que diguem, però bé... faig el que puc! intento no desaprofitar l'oportunitat d'aquest any. Però és que tot s'ajunta: calor, nens esverats, projectes, aviat informes (oh,no! altre cop!)...pffff!!!!!
Cada any passem pel mateix i cada any ens n'ensortim. Així que ÀNIMS I ENDAVANT!!!!!

Un petó!!

PD: Cat, jo si vull que m'enviis aquests jocs. Són molt xulos! El mail és: nferna36@xtec.cat
GRÀCIES!

Aurora ha dit...

Hola!
Sóc estudiant de Magisteri d'Educació Infantil a Castelló.
M'ha agradat molt el teu blc!!
Espero que tinguis molta sort a les opos!
Gràcies per compartir els teus materials, són molt bonics!
Aurora.

Aurora ha dit...

Hola,
Estic fent 2n.
La idea del conte seria fer-ho amb nens... però la a uni no en tenim i ho hem fet nosaltres.
Gràcies pel comentari!

ADRIANA ha dit...

Bones!

Estava buscant recursos per internet i he anat a parar al teu blog!Jo també sóc mestra d'educació infantil!

Aquest blog està molt bé, hi ha idees molt xules!tot sovint vai buscant per internet per trobar noves idees i poder-les aplicar.

La idea del domino està molt bé,és un recurs diferent.
Si no et fa res m'agradaria que me'l deixesis, me'l podries passar?

Merci!

Salut!

Adrianna.

El meu correu és:aaguile8@xtec.cat

Aprenent de mestra ha dit...

Hola Adriana,
m'alegro que t'agradi el bloc. Merci! Sempre va bé això ejeje

M'apunto la teva adreça, quan tingui un plis t'envio el material. A veure si entre demà (dilluns) i dimarts. Bueno, el domino...

A on treballes i amb quin curs tu?

En fi!! Ens anem veient x qui doncs :)



Fins aviat

Anònim ha dit...

Hola Cat!
Soc mestra novella a eduació infantil, després de 6 anys a llar d'infants m'he tirat a la piscina!
M'ha agradat molt la idea dels tubs de frases i m'agradaria que em diguéssis com els puc construir.
Moltes gràcies i sort amb les opos!
La meva adreça és mrius238@xtec.cat
Mireia

yroset ha dit...

HOla!
Sóc una mestra de 31 anys i porto a terme l'Educació Especial al CEIP Lluçanès de Prats de Lluçanès (Osona). M'ha encantat el teu blog i les idees sobre el dòmino i les frases desordenades. M'agradaria molt poder disposar d'aquest material per treballar-lo amb els meus alumnes. Per la meva part, també tinc material que et podria fer arribar.
Gràcies per endevant i molt bon inici de curs.
Yolanda Roset
yroset@xtec.cat

Maria Rosa ha dit...

PD: Si algú vol que li enviï el document amb el domino o les frases desordenades amb dibuix, m'ho dieu i cap problema. Encantada!

Hola ! Som unes mestres de l'escola Pere calders de Polinyà, hem descobert el teu bloc i a part d'agradar-nos molt hem vist moltíssimes coses interessants. Ens diu si estem interessades en alguna cosa que ens la faries arribar. De moment en el dòmino i si pugues ser el el tub de frases. També en les descripcions de titelles. Espoerem rebre resposta teva

Aprenent de mestra ha dit...

hola "escola d'estiu".
M'alegro que us agradi el bloc. El tinc molt abandonat ja que he estat uns dies sense internet a casa i ara tinc masses coses per actualitzar jeje

Us puc enviar el domino. Allò del tub de frases volia dir que puc enviar-vos la plantilla que vaig fer servir jo. Després vaig escriure les paraules a mà!.
I les descripcions dels titelles també, però necessitareu aquells titelles.

M'hauríeu de donar un correu electrònic o enviar-me'n un vosaltres a cbenavi2@xtec.cat per poder-vos contestar.

Espero seguir veient-vos per qui i comentar algunes de les vostres aportacions d'experiències!

Fins ben aviat!!


Cat

nuri ha dit...

PD: Si algú vol que li enviï el document amb el domino o les frases desordenades amb dibuix, m'ho dieu i cap problema. Encantada!

Sóc una mestra que aquest any estic a primer i penso que el teu material és molt interessant i em podria ajudar molt. M'agradaria que me'l poguessis enviar. Gràcies

Aprenent de mestra ha dit...

D'acord nuri, hi ha el meu correu escrit a la columna dreta, on parla de les tapes. Envia'm un correu per saber el teu, pq no sé on enviar't-ho sinó!
Fins aviat!

La pilareta ha dit...

Hola!
Si no et fa res, m'agradaria que em féres arribar el material del dòmino de les frases i frases desordenades. M'ha agradat molt per poder-ho fer servir, i axí anar variant les activitats que fem als grups interactius ja que ultimament no dispose de massa temps per anar fent el meu propi material.
Moltes gràcies, treballadora!.
(pilaretageladeta@gmail.com)

lurdesdr ha dit...

Hola,
M'encanta el teu material . M'agradaria fer-lo per un nen amb Tel. Pots enviarem', sisplau?
Gràcies.
lurdesdr1962@gmail.com

Anna ha dit...

Hola,
M’encanta el material. Sóc mestra i m’agradaria utilitzar-lo. Me’l pots enviar?
Merci
anna.ayach@hotmail.com

Laura ha dit...

Hola,

M'agrada molt el material, sobretot les frases desordenades. Que podries enviar-me el document? Moltes gràcies!!

sanlle_12@hotmail.com