divendres, 14 de novembre del 2008

activitats a l'ordinador

A partir d'un curs telemàtic de formació que estic fent he conegut una web que crec que ens pot ser molt útil. Cliqueu sobre la imatge per accedir-hi.
Té moltes opcions. Cada element d'aquesta pantalla et porta a alguna activitat. Algunes són més complertes o aprofitables que d'altres.

És interessant, el dot-to-dot (unir per punts) que hi ha al prestatge, al costat de la marieta. Fa l'efecte que es creen constel·lacions.

Si cliquem a la finestra anem a parar una mena de parc on podem escollir, altre cop, diferents activitats.

En cada una d'elles la pantalla comença omplint-se de flors que no desapareixen fins que passem el ratolí per sobre.
A mi aquesta m'ha anat bé per treballar amb P3 l'inici en l'ús del ratolí, etc. Així relacionaven una mica l'acció. La llàstima és que després la majoria d'activitats no són gaire útils; a les meves nenes els va agradar la que hi ha la marieta: surten una pila de fulles que quan les cliques fan que les marietes que hi ha es posin en moviment fins que tornes a clicar la fulla.
També pot estar bé el del globus (un de sol a la dreta de la pantalla), on han de petar els globus. Aquest no el vam provar, el trobo encara un pèl complicat per elles.

Si tornem a la pantalla inicial, entre moltes altres coses, hi ha, a terra, uns potetes de pintura i un pinzell. Si cliqueu allà us porta a un pantalla amb uns dibuixos i els pots de pintura. Hi ha moltes pàgines que permeten pintar així, però, aquesta, m'ha agradat perquè permet barrejar els colors.


Si cliquen el blau i després el groc se'ls quedarà el pinzell verd; si després cliquen el blanc, se'ls aclarirà, etc.
No el podran netejar ni canviar de color si no el passen pel pot d'aigua. A més a més si no cliquen sobre el dibuix, el fons de la pantalla queda "tacat".
S'ha de clicar sobre els dibuixos (amb el pinzell net) perquè es facin grans, tot i que petits també es pinten.

M'ha agradat perquè és bastant realista. Ho he fet de moment amb el P5 i molt bé!
La llàstima és que els dibuixos són molt limitats.


Si algú ho porta a la pràctica o s'ho mira m'agradaria que em digués que li sembla!


També hi ha un programa de dibuix molt adequat per als més petits. És el TuxPaint. Si s'afegeix el paquet de segells dóna molt de si! Hem fet activitats amb els nens i els ha agradat molt ja que tenen moltíssimes possiblitats.
Amb les més petites hem treballat el control del ratolí a partir de plantilles que els havia creat jo com per exemple:

Les pautes eren que havien d'anar a tocar la marieta. No podien tocar el cargol.
Bé, coses molt simples i molt variades. Però com que totes les opcions tenen sorollets, pos ja estan contentes!
El programa es troba a la majoria d'escoles, però si no el teniu us el podeu baixar d'AQUÍ. És de lliure distribució, però heu de pensar, també, en baixar-vos el paquet de segells i instal·lar-lo per poder treure el màxim profit.
Es pot configurar perquè les dues tecles del ratolí tinguin la mateixa funció i així no passa res si toquen la que no és. També es pot escollir l'opció que el ratolí no pugui sortir de la pantalla del programa. Bé, si voleu saber més ja fareu una ullada!!

Records i salut per tothom!

3 comentaris:

ideesmagistrals ha dit...

Hola, gràcies pel teu comentari! El teu bloc també m'agrada molt, per això el vaig enllaçar ;)

El meu nom es Estrella i treballe al CEIP Joan Baptista Serra d'Alcanar. Però és provisional perquè encara sóc funcionària en pràctiques. Així que l'any que ve no sé on pararé. Si vols, de moment, posa el que tu vulgues i ja te mantindré informada dels meus canvis d'escola :P Què complicat, no? jajaja

Una abraçada

Aurora ha dit...

m'ha agradat molt el post!
gràcies!

Anònim ha dit...

merci a les dues pels comentaris.
Estrella de moment posaré això que em dius i l'any que ve ja veurem!
Jo tb sóc funcionària en pràctiques!! a veure si tenim sort ;)

petons!

Cat