dijous, 10 d’abril del 2008

Llegint

Fa temps vaig anar a l'Ikea i vaig veure una pila de titelles de dit molt divertits. Em vaig dir "segur que algun dia en trobaràs alguna utilitat". I el dia ha arribat.


He fet dues descripcions de cada un dels titelles. Amb blau cel les més fàcil (amb paraules i frases curtes) i amb blau fosc les més difícils (un pèl més llargues o amb paraules més complicades).
Els nens agafen la caixa i segons el seu nivell llegeixen els cartronets blau cel o els blau fosc i han de buscar el titella al qual es refereix.
Els hi vaig portar fa uns dies, ho van provar durant l'estona de "joc" i els va encantar! Quan tenen les descripcions situades juguen una estona amb els titelles.

He de dir que la idea l'he tret d'una mestra amb qui vaig tenir la sort de treballar l'any passat. D'ella vaig aprendre molt durant el meu primer any en el món dels mestres. Ella té petites descripcions de ninots de joguina. O sigui, que he aplicat la mateixa idea a titelles i amb dos nivells diferents.

Nivell: jo ho he treballat amb P5 ara que ja dominem la lectura de frases. Va bé per treballar la comprensió.


Què en penseu?


Quan pugui penjaré una foto dels titelles que he fet per la llegenda de St.Jordi! I les activitats que farem a la classe. Espero no tardar gaire tot i que vaig una mica atrafegada amb les opos! Sort als que estan com jo!


4 comentaris:

SANDRA ha dit...

Hola!!! jo també sóc mestra i també tinc aquests titelles de l'IKEA!!! trobo molt bona pensada aquesta activitat que has plantejat. Em penso que jo també l'aplicaré! Molta sort amb les opos!!! dew.

Aprenent de mestra ha dit...

ei sandra, merci pel comentari i la sort x les opos :) però em sembla que... xD
He vist en el teu blog que també estàs amb els petits d'una escola rural oi?
Espero que vagi tot molt bé!

apa fins aviat :)

Núria ha dit...

Em fa molta gràcia veure el meu nom enllaçat al teu bloc, jejeje.

Per cert, no sé com et dius...

Aprenent de mestra ha dit...

El Núria he vist ara aquest comentari jeje em sap greu...
Em dic Cat... bueno... ho deixo amb Cat jajajajaj
és que és Caterina... que no m'agrada gens. Llavors ja tothom em diu Cat i ja és així...

Apa wapa! cuida't i estudia poc i aprèn força :)

petonàs!!